utorok 17. februára 2015

TOP 2014


Už dlhšie som sa chystala na spísanie článku o mojich top produktoch za minulý rok, ale najprv som si musela zosumarizovať, ktoré produkty si v ňom zaslúžia byť. Nevylučujem však, že som nedopatrením na nejaký zabudla. Rok je predsa dlhá doba.:)
Za ten čas mi hlavu celkom pobláznil Dior shimmer powder v odtieni 002, ktorý dodá pleti tú správnu šťavnatosť a jemný odlesk na lícnych kostiach. Pritom pôsobí absolútne prirodzene a myslím, že mi vydrží do konca života, pretože ho takmer vôbec neubúda. Navyše sa dá použiť aj na rozjasnenie pod obočko! Určite mi sedí viac ako Nars Albatross, ktorý má na môj vkus príliš výrazný žltý odlesk, či Bobbi Brown shimmer brick, (ale tomu dám ešte šancu, zlepšiť si reputáciu).:/
Ďalším kúskom, ktorý som takmer nedala z ruky, (čo je zjavne vidieť aj na tom, že už na mňa žmurká dno), je MAC bronzer Golden. Absolútne mi vyhovuje jeho odtieň, vďaka ktorému ho môžem použiť aj na kontúrovanie.
Prvú trojku uzatvára Orly Bonder, ktorý robí presne to, čo sľubuje jeho názov. Spojí lak s nechtom a ten potom vydrží na vašich pazúrikoch dlhšie. Nesmie chýbať ani pri jednej mojej manikúre.:)

 photo 14_zps4dc0b007.jpg

Z dekoratívky sa elegantne prehupneme na staroslivosť o pleť. 
Do tejto rodinky som minulý rok zahrnula aj Jarishovu vodu - môj instatný rozjasňovač. Pleť po ňom pôsobí krajšie, jasnejšie. Navyše stojí pár korún a má dezinfekčné účinky. Je to roztok glycerínu a kyseliny boritej, ktorú nájdete aj v očných kvapkách, v destilovanej vode.
Odličovala som sa Gél moussant-om z rady Sébium od Biodermy. Výsledky som síce nevidela zo dňa na deň. No trpezlivosť ruže prináša a ja som po čase videla, že pleť sa mi menej mastí, celkovo je čistejšia a akné je na ústupe:).
Každý deň mi ráno na striedačku robí spoločnosť buď pena alebo toner od Dr. Kitzingera. Kedže sa u nás prestal predávať, hrozím sa dňa, keď mi tieto výrobky ukážu dno. Pena obsahuje kyselinu salicylovú a ovocné kyseliny, ktoré šetrne odstraňujú odumreté bunky a hlavne kyselina salicylová je známa bojovníčka proti akné. Týmito dvoma výrobkami pleť dostávam do normálu. (Rozumej minimalizujem akné.)
Mojej pleti dobre sadla aj micelárka Mixa, či už na celkové dočistenie alebo odličenie očí.
Krém Tolerance+ od Biodermy patrí do balíčka "pre krajšiu pleť", pretože ju ošetrí, nedráždi a vytvorí perfektný podklad po make-up. Je vhodný aj pre citlivú a alergickú pleť, neupcháva póry, má ľahkú textúru, ktorá však napodiv dobre hydratuje. Skúšala som ho však v lete. V zime ho otestovala jedna z Vás, Monika - výherkyňa givky o krém a micelárku, ktorá si našla čas a poslala mi svoju recenziu. Aké sú jej dojmy?
"Už 3 týždne sa mažem Sensiobiom Tolerance plus. Krém používam každé ráno, je mierne hydratačný čo mne vyhovuje, ale ak ma niekto suchú pleť, tak to by rozhodne nestačilo. Prvé skvelé zistenie, že nepotrebujem pod neho žiadnu make up bázu a niektoré make upy sa dokonca lepšie rozotierajú. 
Jeho deklarované účinky zvyšovania tolerancii sa mi potvrdila, táto zima dáva zabrať mojej pokožke celkovo mrazy - 10 potom do tepla a takto hore dole, ako používam tento krem vôbec som nezaznamenala precitlivenie, jedine ale to bol extrém na tréningu 3 hodiny v mraze na bežkách s vetrom a snežením pokožka bola mierne podráždená, ale ako býva zvyčajne to bolo nič.
Ešte co ma potešilo že naozaj neupcháva pory, lebo sa mi stalo, že niektoré krémy to síce deklarovali, ale moje pory to nerešpektovali.
Jediná nevýhoda je, ze ak sa mi na líciach vytvoria veľmi suché miesta, tak s týmto si už krém neporadí ale to zase ani nemá vo funkcie.
 A micelárka je rozhodne hodna všetkého ćo je na internete, našla som svoju lásku. Vždy som sa ju bála kúpit , že či to nie je hype review blogov ale rozhodne nie je.
Verím, že budem dobre hospodáriť a budem si môcť kupovať tieto produkty, krem by som rada ešte otestovala na  moju reaktivu na slnko počas leta."

 photo 12n_zps9718f3a7.jpg

Na vlasy sa mi osvedčili produkty Original Sprout: Deep conditioner a Tahitian hair oil, ktoré som mala možnosť vyskúšať vďaka spolupráci s Beautyville. Ich kombináciou som dosiahla nadýchané, hebké, lesklé a poddajné vlasy plné života. Zbavila som sa tiež suchých končekov a zamotaných vlasov. Vlastne som konečne pochopila, prečo sú tieto produkty vo svete také obľúbené.
S Thickening cream-om na objem od label.m som najprv veľmi nevedela nájsť spoločnú reč. No s odstupom času túto kúpu hodnotím veľmi dobre. Vlasy mi pri fénovaní rýchlejšie vyschnú, sú lesklé, mám dojem, že aj ošetrené a hlavne majú objem!! A to v kombinácií s akýmkoľvek prípravkom.
Prirodzený lesk dodá aj Blow out sprej rovnakej značky. Jemne vonia a taktiež podporí objem vo vlasoch. Povedala by som, že vlasy ošetruje, spevňuje a hydratuje.

Veľmi dobre sa na slnku nechytám, no so snedšou kožou sa cítim lepšie, preto som si v lete pomohla samoopaľovacou penou St. Moriz. Pre mňa zatiaľ top, čo sa cena/ výkon jedná. Najlepšie sa mi nanáša rukavicou od konkurenčnej firmy Vita liberata. Čo mi teraz pripomenulo, že som Vám sem zabudla odfotiť aj samoopaľovací krém na tvár od Vita liberaty, ktorý robí pleť krajšou. Má hydratačné schopnosti, preto dokáže nahradiť aj denný krém. Povedala by som, že sa postará aj o drobné neduhy. Nerobí zázraky zo dňa na deň, ale jedného dňa sa zrazu zobudíte a vidíte, že vyzeráte lepšie.:) Zabudla som ho "cvaknúť", ak by Vám teda chýbal obrázok, nájdete ho TU.
Antiperspiračný krém Rexona Maximum Protection si poradí aj s tým najteplejším dňom. A asi by sa mal povinne pasovať pri vstupe do autobusu.;) Jediné, čo by som mu vytkla, že na tmavom oblečení dokáže spraviť šmuhy.:/ Ale na leto jednotka!

 photo 16n_zps1994a429.jpg

Tieto fotky som fotila na toľkokrát (nikdy som nebola s výsledkom spokojná), že som vždy na nejaký výrobok zabudla. Samozrejme som teraz prišla na to, že som nezahrnula fotogenický krém na ruky Yes!Nurse, preto som ho musela dodatočne dofotiť.:) Mám dojem, že som Vám ho tu spomenula toľkokrát, že viac o ňom ani písať nemusím. Podstatné pre mňa je, že hydratuje (no lepší je skôr na deň než noc), nezanecháva mi na rukách mastný film - žiadne zamastené papiere, ruky sú po ňom jemné, príjemne vonia a stačí množstvo o veľkosti väčšieho hrášku. Totálne som týmto krémom pobláznená!:)))
Spokojná som aj s výdržou Too faced Shadow insurance. Táto báza pod očné tiene ma nenechala v štichu, tiene pekne držali celý deň. 
S odličovacími tampónmi z Lidla tvoríme pár už nejakú dobu. Konečne také, ktoré nepúšťajú vlákna ani iné chlpy a nenapíjú do seba zbytočne veľa produktu.
Podobne som na tom aj s odlakovačom Lilien s tea tree olejom, ktorý tam síce až tak necítim, no pre mňa je podstatné, že lak dokáže z nechta dostať rýchlo dole a priveľmi ho nevysuší, aj keď nejaká miera vysušenia tam je. Za tú cenu a efekt to však dokážem odpustiť, pretože lepší som proste zatiaľ nenašla.

 photo n_zps8505c302.jpg

To by bolo asi všetky. Nepodarilo sa mi obsadiť všetky pozície, no vôbec mi to nevadí. Aspoň mám možnosť ďalej skúšať, bádať, hľadať a odôvodňovať si nákupy.:) Zistila som však, že ma začínajú viac zaujímať značky, ktoré nie sú u nás bežne dostupné v parfumérkach a drogérkach:DD. Asi by som si mala zakázať internet.:D 

A ćo vaše top produkty minulého roka? Spomeniete si na nejaké?

15 komentárov:

  1. Spoustu produktu vubec neznam ale vypadaji dobre :-) Jinak tyhle odlicovaci tamponky z Lidlu mam taky a jsou super :-) Jinak jsem si hodne oblibila Essence rtenky a micelarku od Garnier :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Garnierku zrovna testujem a nie je zlá, dokonca cenovo vychádza ešte lepšie ako Mixa, no zdá sa mi, že keď jej mám na tampóne viac a dostane sa mi do očí troška štipká:/

      Odstrániť
  2. Mezi mé oblíbence patřily odličovač s chrpou od YR, micka od Garnier, pleťové růžové tonikum od Hadka, pleťové krémy od Hadka, sluneční kosmetika od Biodermy (hlavně suchý olej, ten byl top), kondiš Vegenese od Lush, šampony od Balei, parfém Escada Magnetism a tělový sprej od VS, Rexona Maximum protection a spousty dalších :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. mama má doma nejakú micelárku od YR, ale oči odlíčiť nedokáže, maximálne z človeka spraví pandu:). inak pri tom Magnetisme som si zaspomínala ako ho spolužiak pred pár rokmi zháňal pre priateľku a takmer nikde ho nemali...nakoniec sa mu ho podarilo predsa len zohnať, ale len na eshope...

      Odstrániť
  3. Micelárku od Mixy jsem měla taky, na pleť byla parádní, oči mi taky odlíčila, ale hrozně mi je vysušovala. Tamponky z Lidlu jsou taky moje oblíbené a Rexonu Maximum Protection jsem měla tu samou a byla skvělá, nejlepší ochrana před pocením, jakou jsem zkoušela :)
    Blog by Veru

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veru, super, že sa zhodneme;). Mne našťastie nevysušeuje, klop-klop aj keď momentálne testujem Garnierku:)

      Odstrániť
  4. Love this!
    Want all this stuff, too.


    adoorablee.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  5. s micelárkou od Mixy souhlasím, mám už nevím kolikáté balení, je nejlepší :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ;), ja mám doma tiež jedno "do zásaoby":))), ale momentálne skúšam aká je konkurencia:D

      Odstrániť
  6. super článok, takéto mám najradšej, lebo človek hneď vie, čo sa oplatí vyskúšať :D
    jarischov roztok je skvelý aj na zápaly, dokonca aj ako obklad na oči- kdyby něco
    aj keď posledný rok sa kyselina boritá sťahuje pomaly z trhu a znižujú sa koncentrácie v prípravkoch, kvôli nežiaducim účinkom, aj keď je to sporné, ale keď už, tak skôr by sa jej mali vyhýbať tehotné ženy
    ja som o svojich topkách už na blogu písala :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ani nevieš ako mám rada tvoje lekárnické články, človek je vždy o niečo múdrejší;)!

      Odstrániť
  7. Ja tiez pouzivam Tolerance plus rano pod make-up uz zopar mesiacov a som s nim strasne spokojna... je lahky a pod makeup idealny..ale na vecerne mazanie je pre mna teraz na zimu malo..
    Tamponiky z Lidla pouzivam aj ja a tieto su dobre..tescove su strasne, uz som len cakala kedy ich dopouzivam.. Inak Lilien odlakovac mam, ale omnoho viac mi vyhovuje od Dermacolu :-)

    Viva la Vida Dorota

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. odlakovač od Dermacolu som dlho...dlho chcela vyskúšať, ale v obchodoch ho nemajú a objednávať len kvôli tomu z eshopu...:/

      Odstrániť
  8. hodně zajímavých a sympatických značek tu zmiňuješ :) budu je muset prozkoumat!

    OdpovedaťOdstrániť

Thank you for leaving comment:)